Szükséges iratok az utazáshoz

Alapvető fontosságú az utazáshoz szükséges dokumentumok és okmányok előkészítése és az utazás előtt időben való ellenőrzése. Úticéltól függően különböző előírások lehetnek érvényesek az útlevelek érvényességét illetően. Több olyan ország van, ahol előírás, hogy az útlevélnek az adott országból való hazaérkezést követően további 6 hónapon keresztül érvényesnek kell lennie. (tovább…)

Mit tegyünk, ha elveszett a poggyászunk?

Elveszett poggyász: elveszett poggyász esetén azonnal tegyünk bejelentést az illetékes ügyfélszolgálaton! Ezek az ügyfélszolgálatok általában a poggyászfelvételi csarnokokban találhatóak az érkező tranzitban (Lost and Found jelölés alatt). Fontos tudni azonban, hogy az elveszett poggyászok ritkán vesznek el végleg. (tovább…)

Tudnivalók a poggyászról

Mindig figyeljünk a bőröndök, táskák méretére és súlyára! Javasolt akár a csomagok otthoni mérése is! A poggyászokra általában a következők vonatkoznak: (tovább…)

Általános tudnivalók

A repülővel való utazás körültekintőbb tervezést igényel, mint a más járművel való utazás. Annak érdekében, hogy az utazás a lehető legzökkenőmentesebben történjen, összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amikre figyelnünk kell, illetve az elengedhetetlen információkat. (tovább…)